Great Falls

Great Falls Montana

Great Falls is gelegen ten oosten van Glacier National Park en ten noorden van hoofdstad Helena. Het is een stad die op de hoogvlakte van Montana ligt. Er wonen ongeveer 60.000 mensen. Door de grote hoeveelheid dammen en energiecentrales wordt het ook wel Electric city genoemd. 

Rondom Great Falls vind je een groot aantal natuurparken. Voor Nederlanders is vooral Glacier National Park een bekende, maar er zijn ook talloze state parks die de moeite van een bezoek waard zijn. 

Bezienswaardigheden Great Falls

Giant Springs State Park

1 van de grootste zoetwaterbronnen in de VS en de kortste rivier ter wereld kun je hier vinden. Vooral wandelen is hier uitstekend te doen. Je kunt dit State Park vinden net boven Great Falls. 

Lewis en Clark interpretive center

De ontdekkingsreizigers Lewis en Clark kom je regelmatig tegen als je door Idaho, Montana of Wyoming reist. In Great Falls vind je een museum dat toegewijd is aan deze ontdekkingsreizigers. Een deel van de wandelpaden liggen in het bovengenoemde state park. 

Activiteiten en evenementen

In de zomermaanden worden in Great Falls verschillende evenementen georganiseerd, vaak erg gericht op mensen uit de staat zelf. De Montana Pro Rodeo Circuit Finals en de Montana State fair kun je hier vinden. Het kan geen kwaad om voor je bezoek aan Great Falls te kijken of er evenementen plaatsvinden. 

Electric City Waterpark

Dit waterpark is ideaal voor als je een dagje wilt afkoelen in de zomer. Voor veel mensen is Great Falls vooral een betaalbare tussenstop. Behalve het waterpark is er een grote bioscoop en kun je er bowlen, karten en meer. 

Onze tips

Als je Great Falls bezocht hebt en van plan bent af te zakken richting Yellowstone NP (of andersom), raden we je aan Highway 89 te nemen door het Lewis and Clark National Forest. Een mooie en afwisselende route. Het State Park ligt net boven Great Falls aan de rivier. 

Great Falls kent verschillende goede restaurants en plekken waar je een gezellige avond kunt beleven. Het is geen toeristenbestemming, dus je kunt kennismaken met echte locals. Het centrum van Great Falls is compact, maar je kunt er ook veel van de grote ketens vinden. 

Qua verblijf kun je in Great Falls kiezen uit een groot aantal goedkopere motels en hotels. Door de ligging is het een populaire route voor vrachtwagens van en naar Canada. Voor toerisme zijn vooral Helena, het Flathead National Forest en Flathead Lake en Glacier National Park de moeite. 

Als onderdeel van je rondreis?

Als je rondreist is Great Falls een prima tussenstop. Er speciaal voor omrijden is echter niet nodig, tenzij je ook de minder toeristische kant van de VS wilt zien. De omgeving van Great Falls bestaat voor een groot deel uit vlaktes en prairie, wat het qua autorijden niet super interessant maakt. Als je Glacier NP bezocht hebt is Helena, de hoofdstad van Montana een interessantere plek om te overnachten.

Rondreizen VS

Groepsrondreis Noordwest VS Natuur

Billings

Bozeman

Butte

Glacier National Park

Helena

Montana