--

Cody Wyoming

Cody Wyoming

Cody is een stadje in Wyoming met een kleine 10.000 inwoners. De Shoshone rivier stroomt door Cody. Het stadje ligt aan de toegangsweg naar Oost-Yellowstone en heeft een klein vliegveld (Yellowstone Regional Airport). De gunstige ligging ten opzichte van Yellowstone National Park zorgen ervoor dat jaarlijks miljoenen mensen het stadje Cody bezoeken. 

Tijdens rondreizen door Yellowstone met Eager2Travel verblijven we zowel in Cody als in Jackson

Bezienswaardigheden Cody

Cody is een populaire tussenstop en uitvalsbasis voor mensen die tijdens een rondreis Amerika ook Yellowstone bezoeken. Yellowstone heeft een aantal aparte ingangen, waarvan Cody er 1 is. De scenic byway tussen Cody en Yellowstone National Park is een prachtig stuk van de route. 

Buffalo Bill Cody Scenic Byway

Deze weg begint 40 km ten westen van Cody en brengt je naar de oostelijke ingang van Yellowstone National Park. De bijna 50 kilometer lange weg is 1 van de meest schilderachtige wegen ter wereld. De weg is het hele jaar toegankelijk. Wel gaat de ingang van Yellowstone aan de zijde van Cody dicht begin november in verband met sneeuwval. Breng ook een bezoek aan het Buffalo Bill State Park rondom het stuwmeer van de Buffalo Bill dam. 

Bizon

Buffalo Bill center of the west

De naam Buffalo Bill komt veelvuldig voor in Cody en omgeving. Dit is de omgeving waar Buffalo Bill zich vestigde in de 19e eeuw. Het center of the west heeft vijf verschillende musea. Als je interesse hebt in de achtergrond en geschiedenis van het gebied een aanrader. Bezoek bijvoorbeeld het firearms museum met uiteenlopende wapens, het Buffalo Bill museum, the Plains Indian museum en het Whitney Western Art museum. 

Old trail town

Deze 26 historische gebouwen geven je een klein inkijkje van het leven in Cody aan het einde van de 19e eeuw tijdens de gold rush. De meeste gebouwen komen uit de periode 1870 - 1901. De oorspronkelijke cabin van Butch Cassidy en de Sundance Kid vind je hier. Old Trail Town is geopend tussen mei en september. 

Rodeo!

De Cody Stampede rodeo is een absolute must tijdens je bezoek aan Cody en Wyoming in het algemeen. Kaartjes kun je online kopen, maar boek je met Eager2Travel, dan verzorgen wij de kaartjes voor de rodeo. Het spektakel vindt bijna dagelijks plaats en zal je versteld laten staan over de risico's die cowboys nemen met de paarden en stieren. 

Trolley tour

Als je toch in een toeristisch plaatsje bent kun je net zo goed een trolley tour nemen. In een grote bus met grote ramen zie je de hoogtepunten van Cody in een klein uur. De tour is niet goedkoop, dus overslaan is geen schande. 

Irma hotel

Het Irma hotel vind je middenin in Downtown Cody. Je kunt er lunchen of dineren. Elke avond tussen juni en september wordt er voor het hotel een show gegeven door lokale acteurs. 

Dan Miller's Music Revue

Geen zin in rodeo? Dan is een bezoek aan de Dan Miller Cowboy Revue een aanrader. In het theater krijg je een leuke en afwisselende show in country-stijl. Op maandag tot en met zaterdag kun je er terecht. Vooraf reserveren is aan te raden, zeker in het hoogseizoen. 

Things to do in Cody, Wyoming

Behalve dingen bezichtigen is Cody ook een prima plek om andere activiteiten te ondernemen. Zo kun je er raften, rotsklimmen of door de Lamar Vallei raden waar de kans op het zien van bizons bijna 100% is. 

Verblijven op een Dude Ranch is een goede manier om het wilde westen te ervaren. Er zijn rondom Cody een aantal ranches waar je kunt overnachten, heerlijk kunt eten en kunt paardrijden en meer. Een authentieke overnachting zou zeker onderdeel moeten zijn van je rondreis door het wilde westen. 

Yellowstone National Park

Vanzelfsprekend is Yellowstone National Park de hoofdreden van je bezoek aan Cody. Met onze rondreizen door de VS verblijven we vaak zowel in Cody als in Jackson, zodat je de tijd hebt om Yellowstone ook echt goed te bezoeken. 

We raden je aan in de ochtend vroeg te vertrekken. Niet alleen is de kans op het zien van wilde dieren groter, ook ben je de grote massa voor. Zeker bij populaire plekken als de Grand Prismatic Spring en Old Faithful kan het bijzonder druk worden.

Onze tip is om altijd iets verder te lopen, de meeste toeristen blijven plakken op het stuk dat het meest dichtbij ligt. Dit geldt met name voor Old Faithful. Als je een stukje verder loopt zul je zien dat 90% van de mensen hier niet komt en kun je beter genieten van de andere geisers. Old Faithful is als geiser vooral beroemd omdat hij vrij nauwkeurig voorspeld kan worden, maar ook de andere geisers in Yellowstone laten regelmatig prachtige verschijnselen zien. 

Yellowstone NP

Eten, drinken en tips

Er zijn een aantal eenvoudige motels en hotels. Ook vind je de wat duurdere hotels zoals de Holiday Inn en het Irma Hotel. Ben je iets meer gericht op betaalbaar, dan is de Comfort inn of de Best Western Sunset Inn een prima plek om te overnachten.

In Cody vind je verschillende Aziatische restaurants. De Pat O'Hara Brewing Company is leuk als je echt uit eten wilt. Ook de Silver Dollar Bar & Grill is leuk als je iets meer aankleding zoekt en wellicht nog wat wilt drinken na afloop. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Jazeker. Cody is toeristisch en dat merk je. Toch zijn de ligging, de geschiedenis en de toeristische bezienswaardigheden zoals de rodeo zeker de moeite waard. Niks met met een beetje toeristisch! 

Rondreizen VS

Groepsrondreis Noordwest VS Natuur

Rondreis Noordwest USA

Grand Teton National Park

Jackson Wyoming

Montana

Wyoming

Yellowstone National Park