--

Jackson Wyoming

Jackson Wyoming

Jackson (ook wel Jackson Hole genoemd naar de omringende vallei) is een populaire tussenstop voor iedereen die een bezoek brengt aan Yellowstone National Park en de Grand Tetons. Het is een toeristische trekpleister waar veel kunstenaars te vinden zijn en met een gezellig compact stadscentrum. Jackson is in de zomerperiode drukbezocht door avonturiers. Vanuit Jackson kun je dan ook een groot aantal outdooractiviteiten ondernemen. 

Ook in de winterperiode is Jackson goed bezocht en is er een groot aanbod aan winter en sneeuw activiteiten te boeken. Verblijven in Jackson is eigenlijk nooit goedkoop en beschikbaarheid is altijd beperkt. Een eenvoudige kamer kost al snel 200 euro per nacht of meer. Om die reden wijken we met onze rondreizen nog wel eens uit naar bijvoorbeeld Tetonia of Driggs aan de andere kant van de bergpas. 

Bezienswaardigheden Jackson Hole

Verreweg de meeste bezienswaardigheden draaien om de natuur. Jackson is perfect gelegen voor een bezoek aan de Grand Tetons. Er zijn een aantal iconische plekken om foto's te maken en talloze mooie hikes in Grand Tetons National Park

Grand Tetons

Een aantal plekken vanwaar je prachtige foto's van de Grand Tetons kunt maken zijn:

  • Schwabacher's Landing - vanaf de parkeerplaats loop je een paar honderd meter en kunt prachtige foto's maken. 
  • Mormon Row en Moultan Barn - de meest gefotografeerde schuur van Wyoming zonder twijfel, met op de achtergrond de bergtoppen. Vooral met een mooie zonsondergang of een beetje mist een toplocatie. Reken wel op drukte, want deze plek ligt aan de doorlopende weg en is drukbezocht. 
  • Oxbow Bend - deze bocht in de rivier is voor fotografen een topspot. Hoewel het ook hier druk kan zijn is dit met zonsopgang of zonsondergang een goede plek om te fotograferen. 
  • Snake River Overlook - met uitzicht op de Snake River een topplek om te bezoeken. Hoewel bomen een groot deel van het uizicht blokkeren is het de moeite waard. 

Grand Tetons

Yellowstone National Park

Jackson is een van de meest belangrijke uitvalsbasissen voor een bezoek aan Yellowstone National Park. Door de relatief grote beschikbaarheid van accommodatie is Jackson een goede plek om te gebruiken als start of eindpunt van je Yellowstone avontuur. Yellowstone National Park hebben we uitbgereid beschreven, maar is een absoluut hoogtepunt van elke Amerika rondreis

Town Square

Jackson is een levendig stadje. Behalve veel souvenirwinkeltjes en galerijen vind je ook het Town Square waar je een leuke foto kunt maken onder een boog van hertengeweien. 

National Museum of Wildlife art

De naam zegt het al. In dit museum vind je voorbeelden van kunstwerken met wilde dieren erin. In het gebied rondom Jackson komen elanden, herten, beren, wolven en coyotes voor naast ontelbare kleinere dieren. Als je op zoek bent naar een mooi schilderij of kunstwerk voor thuis is Jackson the place to be. 

Teton Raptor Center

In dit centrum voor roofvogels kun je op gezette tijden demonstraties bekijken met roofvogels. Check voor je naar Jackson vertrekt even de exacte planning op de site van het Teton Raptor center. 

Things to do in Jackson

Town Square shootout

Elke avond behalve zondagavond vind je de Townsquare shootout. Elke avond spelen acteurs een klassieke wildwest shootout. In de zomerperiode begint het evenement elke avond om 18:15. De eerste mensen beginnen zich echter al vanaf half zes te verzamelen, dus voor een goed plekje is het handig om een beetje op tijd te komen. 

Parkeren in Jackson is gratis, maar parkeerplekken zijn beperkt, dus de kans is groot dat je een stukje zult moeten lopen. 

Wildlife tours

Er zijn verschillende wildlife tours te boeken waarbij je met een gids op zoek gaat naar beren of zelfs wolven. Een garantie op het zien van dieren krijg je niet en een excursie is vaak niet goedkoop (vergeet niet de belasting en de fooi mee te rekenen) maar wel ideaal als je net naast het net gevist hebt bij het zien van beren. 

Raften Snake River

Hoewel het raften niet per se spectaculair is, is de omgeving dat wel. Je kunt het raften op de snake river boeken op verschillende plekken in Jackson. Zorg ervoor dat indien je in de zomer reist je uiterlijk een week voor je er bent reserveert. In de meeste hotels bel je gratis binnen de VS. 

Paardrijden

De omgeving van Jackson leent zich perfect voor een beetje wildwest gevoel. Paardrijden is dan ook een goede manier om de omgeving anders te verkennen. De meeste excursies duren in totaal een halve dag, waarbij je natuurlijk moet rekenen op een pauze tussendoor en een uitleg vooraf. 

Mountainbiken

Er zijn een aantal plekken in Jackson waar je kunt mountainbiken op eigen gelegenheid met een kaart van de omgeving. Het landschap is al snel bergachtig, dus zorg dat je het een beetje haalbaar maakt voor jezelf. 

Million dollar cowboy bar

Toeristischer krijg je het niet, maar deze bar is wel een hoogtepunt van je bezoek aan Jackson. Je betaalt een kleine entree en waant je echt even honderd jaar terug. Je kunt er zowel eten als drinken, maar voor eten raden we je aan een goedkopere plek met beter eten te zoeken. 

Cowboy bar

Eten en drinken in Jackson

Er zijn koffietentjes genoeg te vinden, evenals enkele brouwerijen die tevens eten verkopen. Cafe Genevieve is een drukbezochte plek met prima broodjes en eenvoudig eten. Net buiten het centrum van Jackson vind je wat goedkopere eetgelegenheden die vaak meer dan prima zijn! Wij raden "The Gun Barrel" aan voor een perfect etentje, net buiten Jackson.

Ook het nabijgelegen Virgninian restaurant en bijbehorende club is een leuke om een avond door te brengen. In de avonden komen vanuit alle hoeken jongeren naar deze karaoke/club/bar/cafe toe. 

OokThai me Up, een combi van een brouwerij met Thais eten is een aanrader, deze vind je wel in het centrum van Jackson. Vanuit Jackson kun je trouwens prima lopend richting the gun barrel, dat is goed te doen. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Wat ons betreft een volmondig ja. Je hoeft er niet per se te overnachten, want Jackson is geen goedkope verblijfplaats. Wel is het een levendig toeristisch centrum dat op een perfecte plek gelegen is. Het heeft terrasjes, koffietentjes, een paar supermarkten en is een ideale tussenstop voor een paar uur of een nacht.

Zeker als je ook nog outdooractiviteiten wilt ondernemen is Jackson een goede uitvalsbasis. Ook voor een langer bezoek aan Yellowstone is dit een uitstekende plek. Vergeet ook zeker niet de Grand Tetons te bezoeken. De indrukwekkende rotspunten bepalen het landschap, maar er zijn ook talloze prachtige hikes te maken. 

Rijd zeker even langs de Oxbow bend waar je een geweldig uitzicht hebt op de Grand Tetons. Ook de "standaard foto" die mensen graag maken kom je tegen als je vanuit Yellowstone richting Jackson rijdt, met de ingevallen houten schuur en de bergtoppen op de achtergrond. 

Rondreizen VS

Rondreis Noordwest USA

Grand Teton National Park

Idaho Falls

Montana

Wyoming

Yellowstone National Park