Anchorage

Anchorage Alaska

Anchorage is veruit de grootste stad van Alaska. Ook de meeste vluchten landen hier of in Fairbanks. Vanuit Amsterdam is het vliegen naar Anchorage het meest logisch. De stad kent een kleine 300.000 inwoners, maar het is wel Alaska. Dat betekent dat er zelfs voor de grootste stad van Alaska relatief weinig faciliteiten zijn. Je zult er geen luxe winkels vinden of chique restaurants. Wel is het een goed startpunt en eindpunt voor een rondreis Alaska. 

Bezienswaardigheden 

Ga op zoek naar elanden

Hoewel Anchorage aan stad is kun je regelmatig wilde dieren tegen komen. Er zijn er alleen in en direct rondom Anchorage al meer dan 1000. 

Muurschilderingen

Als je door Anchorage loopt zul je op verschillende plekken mooie muurschilderingen zien. 

Bezoek het Alaska Native Heritage center

Wil je meer weten over tradities en de native inwoners van Alaska? Dit is een goed plek om te beginnen!

Neem een trein

Hoewel de meeste van onze reizigers met een huurauto of camperauto reizen is het mogelijk om vanaf Anchorage bijvoorbeeld een daguitstap naar Seward te maken. Een andere optie is de trein naar Spencer Whistle Stop te maken. 

En verder?

Naar Anchorage ga je niet voor de stad zelf moeten we eerlijk zeggen. Er zijn weinig faciliteiten, maar ergens wat eten en drinken kan prima. Er is een winkelcentrum, maar die is niet te vergelijken met de shopping malls in andere delen van de VS. Je zult merken dat heel Alaska ingericht is op effectief omgaan met kou en sneeuw, waardoor de meeste gebouwen ook vooral op praktische wijze gebouwd zijn. Is het mooi? Nee, niet echt. Is het uniek? Ja zeker! 

Activiteiten Anchorage

Fietsen

Je kunt een fiets huren in de stad en bijvoorbeeld de Tony Knowles Coastal trail fietsen. Onderweg is de kans zeker aanwezig dat je wilde dieren ziet. Deze tocht is 11 mijl lang. 

Flightseeing

Een vlucht is een goede manier om veel van de omgeving te zien. Anchorage is omgeven door bergen en gletsjers. We raden je aan om bijvoorbeeld in de Kenai fjorden een vlucht te boeken of boven Denali National Park, maar ook vanuit Anchorage zijn er diverse mogelijkheden. 

Walvissen kijken

Vooral Beluga walvissen kun je zien vlak aan de kust. Als je ook grotere walvissen wilt zien raden we je aan om naar Seward of Whittier te rijden. Dit is opzich te doen in een dagtrip, maar overnachten in die regio is praktischer. 

Noorderlicht

Vanaf september tot en met april heb je kans op het zien van het noorderlicht als je in Alaska bent. Hoe noordelijker je komt, hoe groter de kans. Fairbanks is dus nog beter voor het zien van noorderlicht, maar probeer zeker als je in Anchorage bent eens een app uit om te zien wat de noorderlicht-voorspellingen zijn. 

Alyeska Tramway 

Je kunt hier met een gondel omhoog. De gondeltocht duurt tussen de 3 en 5 minuten. Op de top heb je een mooi uitzicht op verschillende gletsjers. Ook kun je er eten. 

Als startpunt van je rondreis

Anchorage is uitstekend om je rondreis te beginnen. Er zijn goede vluchtverbindingen met bijvoorbeeld Icelandair, maar ook in combinatie met Alaska Airways zijn er prima opties. Vanuit Amsterdam zul je altijd een overstap hebben. 

Vanuit Anchorage kun je eenvoudig naar Denali NP en naar onder andere de Kenai Fjorden ten zuiden van Anchorage. Ook Fairbanks is via de enige hoofdweg goed bereikbaar. Als je Alaska bezoekt, doe dan inkopen als je nog in Anchorage bent. Je komt maar in enkele plaatsen een supermarkt tegen en laat je niet in de luren leggen door de kaart, want daarop lijken de meeste plaatsen groter dan ze zijn. 

Accommodatie Anchorage

In Anchorage zelf zijn voldoende hotels en motels te boeken, vaak ook tegen redelijke prijzen. Doordat er veel defensiepersoneel werkt en veel mensen die in de olie of gassector werken, is er genoeg aanbod aan betaalbare accommodatie. Houd er rekening mee dat in veel andere gebieden ver vooraf gereserveerd moet worden wegens het gebrek aan accommodaties op de populaire plekken.

Wij raden onze reizigers aan om een camper-auto te huren. Dit is gewoon een grote auto, maar met een kampeermogelijkheid op het dak. Een ideale manier om Alaska te verkennen zonder de grootte van een hele camper, maar wel met de gemakken van je eigen kampeerplek die je altijd bij je hebt. 

Rondreizen VS

Rondreis USA/Canada

Rondreis West Canada

Alaska - the last frontier

Denali National Park

Fairbanks

Gates of the Arctic NP

Katmai National Park

Kenai Fjords National Park