State Parks VS I-M

State Parks Verenigde Staten

We geven je op deze pagina een overzicht van een aantal van de mooiste State Parks in de VS. De State Parks van de staten Alabama tot en met Idaho vind je hier.

Met meer dan 6600 State Parks waarvan sommigen interessanter zijn dan anderen behandelen we per staat 1 state park dat eruit springt. Voor rondreizen door Amerika geldt echter: vergeet de State Parks niet! Hoewel vaak minder bekend zijn er state parks die qua landschap en drukte winnen van de bekende Nationale Parken. 

Illinois - Starved Rock State Park

Een hidden gem met 18 canyons waarvan 14 met waterval. IJsklimmen is hier in de winter toegestaan. Hiken, jagen, kanovaren, paardrijden en kajakken zijn mogelijk. Vanuit de lodge in het park kun je ook een aantal gegidste wandelingen maken. Starved Rock ligt op de kaart linksonder Chicago. Hoewel het gebied rondom vooral bestaat uit maisvelden en graanvelden zijn deze canyons de moeite van een bezoek waard. Er is ongeveer 20 kilometer aan wandelpaden aangelegd in het gebied. Kamperen is uiteraard ook mogelijk, zoals in de meeste state parks. Een campground winkeltje is aanwezig in de zomermaanden. 

Indiana - Brown County State Park

Met name in de herfst is dit een fantastische plek om te bezoeken vanwege de kleuren van de bomen en vallende bladeren. In het state park vind je een lodge waar je kunt overnachten, compleet met indoor waterpark. In het park kun je georganiseerde paardrijtochten doen met kinderen vanaf 7 jaar. Brown County State Park ligt ten zuiden van Indianapolis. De bijnaam van het state park is "Little Smokies" omdat het landschap lijkt op het landschap van de Great Smoky Mountains. De vuurwachterstoren die je kunt beklimmen geeft een goed beeld van de omgeving. De bijzondere en bedreigde Yellowwood tree kun je vinden op hike trail nummer 5. Daarnaast zijn er verschillende andere uitzichtspunten. 

Brown County

Iowa - Backbone State Park

Backbone state park vind je in de staat Iowa boven Cedar Rapids. Behalve picnicplekken vind je er een lodge, kun je kamperen en vind je er ongeveer 30 kilometer aan wandelpaden. Het hoogste punt is de Devil's Backbone die je via een trap kunt bereiken. Vissen op forel is mogelijk (met vergunning). Ook rotsklimmen en abseilen wordt veelvuldig gedaan. Ben je dit van plan, dan is het noodzakelijk je te melden bij het visitor center. Binnen het park kun je onder andere zwemmen, kajaks huren en wandelen. 

Kansas - Lake Scott

Hoewel Kansas een vrij droge straat is met vooral prairie is Lake Scott een plek waar zwemmers en vissers terecht kunnen. Wandelen, paardrijden en wildlife bekijken zijn de belangrijkste onderdelen van dit state park. Ook de ruines van een Pueblo vind je hier, een National Historic Landmark dat je kunt bezoeken. Er zijn geen grote steden in de buurt, om bij Lake Scott te komen ben je bijna 6 uur onderweg vanaf Kansas City. 

Kentucky - Cumberland Falls

Het Cumberland Falls State Resort Park vind je in Kentucky in het Daniel Boone National Forest. Je kunt er hikes vinden van een kleine kilometer tot een kilometer of 17 lang (Moonbow Trail). De watervallen zijn net iets meer dan 20 meter hoog en worden ook wel het "Niagara van het zuiden" genoemd. Je kunt een oude vuurtoren bezoeken en beklimmen. In de zomermaanden kun je op zoek gaan naar stenen en mineralen (vooral leuk voor kinderen). Ook paardrijden is mogelijk. Voor drie kwartier betaal je 20$. Ook gegidste raft-tochten zijn mogelijk op de Cumberland River. Het Cumberland Falls State Park vind je ten noorden van Knoxville en ten zuiden van Lexington.

Cumberland State Park 

Louisiana - Chicot State Park

Dit State Park vind je bij het Chicot Lake in Louisiana. Een wandelpad van 32 kilometer loopt rondom het park dus als je op zoek bent naar een uitdaging is dit er zeker eentje. Het is het grootste state park in de staat Louisiana. Mountainbiken, hiken, kamperen, kajakken en vogelkijken zijn de belangrijkste redenen om dit state park te bezoeken. Het park is 26 vierkante kilometer groot. Behalve vogels kun je er coyotes, herten en wasberen vinden. 

Maine - Baxter state park

Dit grote state park heeft onder meer bossen, watervallen, rotspartijen en meertjes te bieden. Er ligt voor meer dan 300 kilometer aan wandelpaden, waaronder een deel van de Appalachian Trail. Rotsklimmen, vissen, kajakken en fietsen zijn mogelijk in het park. Een fantastische dagwandeling voor meer getrainde wandelaars is de hike naar de top van Mount Katahdin van ruim 1600 meter. Doordat het in weekenden en op zomerse dagen vaak erg druk is wordt aangeraden om vooraf een parkeerplaats te reserveren

Maryland - Assateague State Park

Dit state park vind je op het eiland Assateague dat bereikbaar is via een brug. De wilde paarden zijn de grootste trekpleister. Aangeraden wordt om tenminste een buslengte afstand te houden en eten altijd afgesloten te bewaren als je op het strand bent. Behalve mooie stranden waar je kunt vliegeren, fietsen, surfen, kajakken en wandelen zijn er een groot aantal kampeerplekken te vinden. Dit State Park is een mooie escape als je langere tijd aan de drukke oostkust van de VS verblijft. 

Paarden Maryland

Massachusetts - Nickerson State Park

Een stukje buiten Boston nabij Cape Cod vind je het Nickerson State Park. Cape Cod en omgeving zijn niet goedkoop om te verblijven, omdat het een populaire uitvlucht is voor mensen aan de oostkust. De zondagen tot en met woensdag zijn vaak wel aanzienlijk goedkoper dan de overige dagen. In dit State Park vind je verschillende bossen en meertjes met veel vis. Er zijn verschillende mooie wandelingen te maken. Met meer dan 400 kampeerplekken is ook kamperen op dit plekje erg populair. 

Michigan - Porcupine Mountains State Park

Dit is het grootste state park in de staat Michigan en is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar rust en natuur. Met prachtige uitzichten over Lake Superior, verschillende oerbossen en ruim 150 kilometer aan wandelpaden, kanoplekken en visplekjes is dit een prachtig gebied om te bezoeken. Het Porcupine Mountain skigebied is in de winters populair voor wintersport, sneeuwscooteren en langlaufen. De Porcupine Mountains worden ook wel liefkozend de Porkies genoemd.

Minnesota - Itasca

Het oudste state park van Minnesota heeft meer dan 100 meren. Het gebied is grotendeels vlak. De Itasca Wilderness Sanctuary is een park binnen het park gericht op het beschermen van bepaalde planten en dieren. Varen, kanoën, zwemmen, hiken en fietsen zijn de populairste activiteiten. Er liggen geen grote steden rondom het Itasca State Park. Minneapolis is de grootste stad die nog enigszins in de buurt ligt. 

Mississippi - Tishomingo

Het landschap van Tishomingo State Park is bezaaid met rotsen en bossen en is al bewoond vanaf 7000 voor Christus. Het park ligt in het heuvelgebied van de Appalachian bergen. Je kunt er meer dan 20 kilometer aan wandelpaden vinden, rotsklimmen, kanoën en vissen. De Natchez Trace Parkway (scenic drive) loopt door het State Park heen. Heb je niet heel veel tijd? Dan is de 5 kilometer lange Flat Rock Trail een goede optie om toch wat gezien te hebben. 

Missouri - Ha Ha Tonka

De namen die gegeven worden aan de verschillende state parks zijn soms bijzonder. Ha Ha Tonka is een state park in de staat Missouri. Met grotten, sinkholes, meren en een 34 meter hoge natuurlijke rotsbrug is dit State Park meer dan de moeite waard. Het Lake of the Ozarks nodigt uit om te zwemmen, vissen en varen, maar er zijn ook veel verschillende wandelpaden te vinden. 

Montana - Lewis and Clark Caverns

Deze grotten vind je in de omgeving van Big Sky, waar we tijdens een aantal van onze rondreizen door Montana terecht komen. Er zijn verschillende ondergrondse tours die je kunt doen. Bovengronds kun je hiking en kanoën. De 3 uur durende Wild Cave tour is de leukste en is geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder. Je moet wel enigszins fit zijn om deze tour te kunnen doen omdat je her en der moet klauteren. 

Rondreizen VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

Groepsreis 18-39 West-Canada

Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

Groepsreis New York & Washington

Arizona - de Grand Canyon State

Custer State Park

State Parks in de VS A-I