--

Casper Wyoming

Casper Wyoming

Casper ligt aan de North Platte en heeft ongeveer 60.000 inwoners. Het is daarmee een van de grotere steden in Wyoming. De stad ligt op een logische plek voor mensen die tussen Denver en Yellowstone National Park reizen. Een overnachting ligt qua afstanden voor de hand. 

Er zijn een aantal dingen te bezoeken in en rondom Casper als je van plan bent een tussenstop te maken. Het gebied rondom de stad bestaat grotendeels uit prairie, maar Casper Mountain van bijna 2500 meter hoog is een mooie bergtop die ruim 900 boven Casper uittorent. 

Bezienswaardigheden en things to do Casper

Rotary Park

Aan de voet van Casper Mountain vind je de Garden Creek waterval. Er zijn verschillende wandelingen te doen hier, van kort tot wat langer. Ideaal als je rondreist en zin hebt om de benen even wat langer te strekken. 

Casper mountain

Casper Mountain met onder andere de Garden Creek waterval en Beatrap Meadow and County Park zijn ideaal voor reizigers die een middag in Casper doorbrengen en zin hebben om te wandelen. Je kunt naar de bijna 2500 meter hoge bergtop rijden met onderweg een aantal mooie uitzichtspunten. 

Musea

In Casper vind je verschillende musea, waaronder het Historic Trails interpretive center, het Tate Museum, Werner Wildlife Museum en het Wyoming Veterans Memorial Museum. 

Downtown walking tour

Bij het visitor center kun je een gratis historische kaart van het stadje krijgen en langs verschillende interessante plekken wandelen. 

Fremont Canyon

Een kilometer of zes ten zuiden van de Pathfinder dam vind je deze canyon. Het is een populaire plek om te vissen, maar de uitzichten op de canyon alleen zijn al de moeite waard. 

Floaten op de North Platte

Er zijn verschillende plekken waar je kunt rivertuben op de North Platte rivier. Een perfecte activiteit voor gezinnen en een perfecte activiteit op een hete zomerdag. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij 307 river sports voor onder andere fly fishing, raften en het huren van een tube. Het huren van een tube met lifejacket kost rond de 20$ per persoon. 

Mountainbiken

Ook mountainbiken is een optie. Huur een fatbike of een mountainbike en ontdek de verschillende trails. We raden aan een trail voor beginners uit te kiezen, de moeilijker varianten zijn vaak echt voor gevorderden en ervaren mountainbikers. 

Wandelen

Voor wandelaars is er genoeg te beleven. Er zijn veel trails, maar als je een middagje hebt raden we je aan de Bridle Trail bij Rotary Park te doen. Deze is qua afstand goed te doen en geeft je verschillende mooie uitzichtspunten. Vanaf de parkeerplaats ben je in een paar minuten bij de waterval waar je onder andere kunt picknicken. De Bridle trail is ruim 6 kilometer en is goed onderhouden. Het is 1 van de top hikes voor kinderen zelfs. 

Verblijf en accommodatie

Over het algemeen hoef je accommodatie in Casper niet ver vooruit te boeken. Er is een groot aanbod van redelijk geode accommodatie, zoals de La Quinta Inn, Baymont by Wyndham en de Days inn. Wil je iets meer luxe? Dan raden we je de Holiday inn of Holiday inn express aan. Ook Best Western is vaak prima, hoewel die soms wat oubollig kunnen zijn. Super8 is een goede budget-accommodatie. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Casper is een logische overnachtingsplek voor mensen die tussen Denver en de Rocky Mountains en Yellowstone reizen. Ook als je richting Mount Rushmore of richting Glacier National Park reist is het een prima tussenstop afhankelijk van je route. De weg van en naar Casper is niet spectaculair met veel grasvlakten. 

We raden je aan 1 overnachting in Casper te doen. Doordat het een stad is met veel accommodaties en geen specifieke bijzondere plekken om te bezoeken zie je dat prijzen het hele jaar door vrij laag liggen. We raden altijd aan om als je een rondreis samenstelt enkele dagen in dit soort steden te verblijven omdat je hiermee je budget enorm kunt drukken. Een hotel in Casper is vaak wel drie keer zo goedkoop als een hotel in de buurt van Yellowstone

Rondreizen VS

Groepsrondreis Noordwest VS Natuur

Rondreis Noordwest USA

Cody Wyoming

Denver

Jackson Wyoming

Wyoming

Yellowstone National Park